sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Harmittaaaaaaaaa

viimekertaisesta hoidosta on aikaa melkein viikko, enkä ole kertonut siitä mitään.. mutta siihen on syynsä jonka kerron myöhemmässä kohtaa :) tähän alkuun voisin kertoa ajan kulkua sairaalassa ja kotona..

elikkäs viimeinen sytostaattihoito ennen sädetyksiä on nyt ohi ja tämä hoito meni mukavasti :) vietin aikaa siellä vain 2 päivää mutta pahoinvointia sekä väsymystä kerkesi tulla mutta siitä huolimatta selvisin helpolla :) ensimmäisen päivän siellä sain viettää oman rakkaani kanssa joka oli todella mahtavaa :) oli piristävää seuraa koko päivän ajan kunnes sitten äiti tuli ja haki pois.. vaan vierustoveri ei kovin paljoa tykännyt siitä että minulla oli vieraita koko päivän.. valitteli hoitajille että "mikään sairaala ole vaan seurustelu huone tää nykyään on.." no asiasta mainittuamme hoitajat ottivat asian puheeksi tämän kyseisen ihmisen kanssa.. ja hän tuli anteeksi pyytelemään :) ja loppuajan se olikin sitten nätisti ja jaksoi kyllä jutella erittäin paljon :D ja sitten tämä toinen päivä :) pääsin kotiin iltapäivästä :) ja kotona meni kaikki hyvin alkuun niinkuin aina.. :) kurkkuun on hiukan koskenut mutta en ole sen antanut haitata.. illat oli kurjia.. pahoinvointia ja väsymystä esiintyi hiukan liikaa :( noh.. onnistuimpahan nukahtamaan nopeasti oman kullan viekkuun :)) <3

tuli tehtyä hyvä ikean ja kärkkäisen reissu tuossa viimeviikolla :) ikeasta käytiin ostelemassa astioita kattiloita kauhoja ymym tulevaan kotiimme :) rahaa siellä meni mutta sen arvonen oli reissu :) samalla pikkupöydän ostin tuohon sängyn viereen niin saa tavarat siihen yöksi :)
ja kärkkäiseltä nyt ei kovin mitään erikoista tullu ostettua vaikka olisi halunnut :D mutta oli sielläkin kiva käydä :)

mutta mutta mutta.. se syy miksi en ole kirjoitellut aikaisemmin on seuraavanlainen :) se kyllä mahtaa paljastua menneissä teksteissä mutta minun kihlattuni oli täälä viikon ja vietti syyslomaa..:) en oikein viihtinyt enkä halunnut tuhlata kallista aikaa tietokoneella istuskeluun tai telkkarin katseluun sillä näemme niiiiiin harvoin :( nyt vaan meinaa itku tulla kun se piti taas päästää menemään :(

harmittaa niin vietävästi tämä asia että näemme harvoin.. nimittäin oikeasti harvoin.. :( voi olla jopa kuukausia väliä että nähdään toisiamme.. :( kun välimatka on suuuuren suuri (monta sataa km) niin kaikki on vaikeaa.. :( ilman tätä kaikkea.. syöpää ja sytostaatteja, ties mitä kaikkea tehtäisiin tälläkin hetkellä yhdessä..

vuosipäivä, synttärit, joulu, uusivuosi mitä näitä nyt on.. niitä ei voidakkaan viettää niinkuin alunperin suunniteltiin tai miten ennen vietettiin :(
neuvottelu, juttelu, näkeminen, "hyvää yötä" kaikki tapahtuu tämän hetken mukaan netin ja puhelimen välityksellä.. :(
kun ajattelee, niin ihanaa että on edes keino jutella ja nähdä :) mutta taas toiselta kantilta ajatellen se ei minusta ole kovin reilua eikä mukavaa :( saisivat antaa sieltä sairaalasta kuukauden edes lomaa jossain välissä niin pääsisin aikaa viettämään kullan kanssa oikein kunnolla!! :) vaan ei taida olla mahdollista :( aina kun hoidoista päästään niin muutamien päivien päästä alkaa olla pelko takamuksessa että kuume nousee pilviin ja joutuu hoitoihin... :( voi niitä onnekkaita jotka eivät ole joutuneet vielä kertaakaan infektiohoitoon..!

haluaisin niin kovasti liikkua tuolla pohjosessa kullan luona niinkuin ennen.. on muutenkin ikävä niitä aikoja ennen syöpää.. sillon kun töissä kulettiin ja montuissa sätkiä käärittiin työkaverin kanssa :) ja monet monet viikonloput tämän saman työkaverin kanssa kuljin ne monet sadat kilometrit oman rakkaan luokse :) ja kaikki muuttui ihan yht. äkkiä kun ilmeni että pitkän aikaa olkapäätäni / lapaluutani vaivannut kipu onkin syöpä!! :( jos tuonkin olisi aikasemmin huomannut ei sitä tiedä vieläkö roikkuu sytostaateissa...

no on tuossa jotain.. sekavaa se on mutta kyllä minä siitä ainakin ymmärrän :D
ps. eka otsikko :D

maanantai 15. lokakuuta 2012

tulipahan tänään käytyä jälleen verikokeissa ja lisäksi hammaslääkärissä :) verikokeet meni ihan hyvin lukuun ottamatta pitkää odotus aikaa ja hidasta näytteen ottajaa :D ensiksi se kysyy nimeä ja henkilötunnusta vaikka ne lukee kelakortissa joka oli hänen kädessään... sitten kokeiltiin oikeasta kädestä pitemmällä neulalla.. ei onnistunut.. :( siispä vaihettiin kättä ja neulaa.. elikkäs se lähti etsimään toisenlaisia neuloja... sitten se rupesi miettimään että otetaanko tuosta vai otetaanko jostain muusta kohtaa..? pyysipä sitten toisen näytteenottajan antamaan mielipidettä siitä... :D seuraavaksi se huomasi että pienet paperinpalaset oli loppunut ja lähtipä siis niitä etsimään... loppujen lopuksi se sai näytteen otettua ja pääsin pois :D

no mutta kaikesta huolimatta saatiin jopa tänään soitettua meilahteen ja kyseltyä tuloksia, 3 kertaa olen tätä labraa ennen käynyt verikokeissa ja millonkaan ei keretty tuloksia soittelemaan... mutta kaikki muut arvot oli hyvällä mallilla paitsi tromposyytit.. ne oli laskussa.. ja tromposyytit siis viittaa jotenkin veren hyytymiseen..? mutta kuuleman mukaan ne laskee hoitojen edetessä... mutta olen iloinen kuullessani että jälleen melkein kaikki oli hyvin :)

mutta tuolla hammaslääkärissä ei kaikki menny ihan niinku ois pitäny.. eli siis mulla vielä oiotaan hampaita ja oikomisen olisi pitänyt tänään loppua ja loppumallit olisi ollut tänään ohjelmassa :) mutta toisin kävi.. kerroin tästä minun tilanteestani ja ne kysyi siellä että onko sytostaattihoito..? on juu.. :( no sitten nämä ei voi ottaa niitä malleja koska sytostaattihoitojen jälkeen hammaslääkärit ei saa tehdä mitään mikä vaurioittaa ikeniä tai hampaita millään lailla... joten seuraava aika minulla on hammaslääkäriin sitten kunnes minulta on sytostaattihoidot ohi.. eli näillä näkymin ens kesänä.. mutta jotain minä sieltä silti sain.. nimittäin suuvettä :D kertoivat minulle siellä että sytostaatit kuivattaa suuta erittäin paljon ja siksi pitää pitää suuhygieniasta erittäin hyvää huolta.. sillä reikiä voi pamahtaa hampaisiin tosta noin vaan.. :( ja samalla suosittelivat minulle vihreää pepsodentiä :D no sitähän sitä oli käytävä ostamassa :)

että tämmöistä tänään :) mutta minun oloni on kyllä ollut aivan loistava :) ei minkään näköisiä ongelmia ole ollut jaksanut jopa puuhommia ja muitakin kotihommia täälä kotona tehdä :) hienoa minusta :)

maanantai 8. lokakuuta 2012

Uuvuttava sytostaattihoito on jälleen ohi ja kaksi kokonaista päivää vietetty kotona ja olo on mitä mahtavin! :) paitsi että väsyttää :D heräsin tänään hiukan turhan aikasin koska luulin että olisi verikokeita.. vaan ne ovatkin vasta keskiviikkona.. eikä ole uni tullut sen jälkeen.. noh mutta aamu on mennyt todella rattoisasti musiikkia kuunnellessa ja tietokoneella istuessa :)

saan aina sairaalasta lähtiessäni lääkekortin mutta tällä kertaa siinä ei määrätä pahoinvoinnin estolääkettä lainkaan.. ?? tästä huolimatta olen nyt ottanut primperania säännölisesti aamuin ja illoin jotta paha olo ei vaan pääse yllättämään! ja piikkejä mulla on tuikattava tällä kertaa 7 kpl.. 3 niistä on jo käytetty.. piikkien laittokin osaa olla joskus hankalaa kun minulla ei tuota mahaa ole paljoa mistä tarrata kiinni... :D muuten se on tosi helppoa :)

lauantaina olisi ollut kotona puuhommia luvassa :) mutta minun osalta ne jäi tekemättä.. :( tuli niin karu olo kun rupesi jälleen kerran huimaamaan niin paljon.. haluaisin kovasti tietää että johtuuko se siitä että olen vasta saanut sytostaatteja vai jostain muusta??? no mutta ei siinä sunnuntaina se oli jo ohi :) eli tällä kertaa huimaus oli vain hetkellistä :)


perjantai 5. lokakuuta 2012

no kerkesihän ne kaikki putelit valua tämän päivän aikana :) ihanaa olla kotona taas!! :) meni tuo kotiin tulo vähän ehkä myöhälle mutta ei se haittaa :)

seuraavaksi onkin eessä sitten paljon verikokeissa käyntiä ja odotellen seuraavaa sytostaattihoitoa mikä ei ole onneksi kovinkaan pitkä :)

torstai 4. lokakuuta 2012

suunnitelmiin muutos.. voi olla että olen täälä osastolla lauantai aamuun asti.. :( kun tuntuu että 4 isoa sytostaattipulloa ja 2 isoa jälkinesteytyspulloa ei kerkeä tippua huomiseen... mutta se nähdään huomenna miten käy..

sain hoitajilta jatkot paperille ja se menee niin että tämän hoidon jälkeen pitää käydä 4 kertaa verikokeissa että osaa tulla tänne antibioottihoitoihin jos arvot menee minne sattuu.. parempi tieten näin niin saa antibiootin hyvissä ajoin eikä tarvitse niin kauan sitten olla antibioottihoidossa :)

no mutta mutta :) tämähän kääntyy vielä parempaan suuntaan :) viikon päästä on pikkuhoito, 2 viikkoa vapaata ja sitten on parin päivän sytostaattihoito :) JA mikä parasta :) syysloma on 3 viikon päästä ja kihlattuni tulee tänne päin :))) <3

kyllä tämä tästä :) ainakin toivotaan parasta ja pelätään pahinta :)

tiistai 2. lokakuuta 2012

se on tiistai päivä ja osastolle sitä tultiin taas pyörimään ja mömmöjä imemään.. pahoinvoinnin estolääkkeet saatu sekä suuhun että suoneen ja sytostaatit lähti vähän aikaa sitten tippumaan.. ympärivuorokautisia tiputuksia eli letkussa perjantaihin saakka..

mutta kuulimpas hyviä uutisiakin :) jos lääkäri ymmärsi asian oikein niin leikkausta ei tulekkaan :) vaan hoitoja jatkettaisiin sädehoidolla :) kasvain lapaluussa on selkeästi pienentynyt ja kainalossa olevat imusolmukkeet pienentyneet myös :) olen kyllä erittäin tyytyväinen jos hoidot jatkuu näin :) se vain on ilmeisesti sitten jokapäiväistä hoitamista se sädetys.. se huonopuoli siinä on..
mutta katsotaan miten tämä menee :)

inhottavaa on tämä virtsan kanssa leikkiminen-.- joudun virtsaamaan kannuun katsoa kuinka paljon virtsaa tulee ja lisäksi joudun uittamaan sellasta läpyskää sielä kannussa mitatakseni ph tasapainon.. yök..

Heh :D naapuri lähti ikkunapaikalta niin minulta tultiin tyytyväisenä kysymään että haluanko ikkunapaikalle :D mietin asiaa :D

maanantai 1. lokakuuta 2012

se on maanantai ja viikko alotettu käymällä verikokeissa! :) sitä sitten odotella huomista ja toivoa että kuulee hyviä uutisia tulevasta :) vaan ei yhtään kiinnosta.. kun on taas pitkä hoito edessä ja joutuu olemaan monta päivää sairaalassa... mutta siitä selvitään!!