keskiviikko 28. marraskuuta 2012

hihi se on synttäri päivä :)) mitäpä tuota muuta kehuskelemaan :D

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

tuli tuossa viikonlopun.. ja oikeastaan jonkin aikaa sitten huomattua kuinka minulla tuo tupakinhimo alkaa tulla taas takaisin... ja siihen on kyllä syitä miksi se tulee takaisin esim. askit ympärillä, tupakin haju sekä kessujen tuoku.. ja kun saan jokapäivä haistaa sen tupakan hajun.. sekä kun katselee.. ympärillä olevat tuntemattomat ihmiset, perheenjäsenet, vieraat, vieraissa kun käydään, sukulaiset ymym. polttaa.. tuntuu välillä että kaikki muuuuut saa polttaa ja kun minulta se kiellettiin niinku NAPS vaan... joo siis ei siinä ole mitään kun tupakanhalu hävisi ja olenhan nyt pysynyt erossa tupakasta jo.. öööö... no ainaki reilu 3 kuukautta.. siis siitä asti kun kasvaimesta saimme tietää.. sillon sain jyrkän sanan että tupakanpoltto loppu sit siihen! niin loppui.. no joo siis olen alaikäinen mutta sentään oli molemmilta vanhemmilta lupa siihen!! ja kun lopetin niin sen jälkeen kuulin muutamalta että lopettaisivat myös.. minun takiani mutta mutta tulosta ei näy vieläkään.. samanlailla ravataan ulkona niinkuin ennenkin.. :( no omat ovat asiansa!

periaatteessa onhan tuo nyt väärin minun rueta muita kieltämään kun mulla nyt sillee oo sananvaltaa vanhempiin.. mutta kun mutta kun.. se vain jostain syystä alkaa ärsyttää niin paljon kun mä näen ja haistan jatkuvasti sen että ihmiset polttaa..

siinä ensimmäiset murheelliset sanani :D sitten jotain muuta löpinää.. ööö... väsymys ja kaikkimuu on mennyt jo torstain jälkeen ohi :) seuraavana edessä vain kuumeen nousu :( toivottavasti ei siis nouse... voisi sanoa että pelkään jo kuumesairastelua...! saisin synttärini viettää rauhallisissa merkeissä..:)

ihana oli minun viikonloppuni!!! :) sain tuon kihlattuni tänne minua hoitelemaan :) sekä samalla sain ensimmäiset synttärilahjani :) rrrrahaa :P sekä saatiin yhteiseksi lahjaksi sellaiset jännät jutut :D en osaa selittää mutta hienot on :) sukulaisia tulivat viettämään synttäreitä tänne kun en itse pääse minnekkään.. :) niin toivat tämän kihlattuni samalla tänne :) harmi vaaan että se joutui tänään lähtemään takaisin kotiin.. mutta ei hätää :) saan sen takasin vielä perjantaina :) nimittäin silloin tulee mummo ja ukki vuorostaan juhlimaan :) tuovat siis murun takaisin :) ja vievät jälleen sunnuntaina... reppanalla tällaista eestaas kulkemista kun ei voi olla kuin viikonlopun vaan :( mutta toivottavasti se sen kestää.. :)

hmm.. taitaapi tärkeemmät olla siinä :) kerron tietenki lisää kuulumisii ku kirjottelen..! :)

torstai 22. marraskuuta 2012

kaisse täytyy blogiakin päivitellä :) je jee jee tänään pääsee kotiin :) on tämä päivä menny aikalailla iltaa ootellessa :)

nyt ei oikee tuu mielenpäälle mitään jännää kerrottavaa.. mutta pakko on kiittää äitin erästä kaveria joka on minua täälä lapsen/ lasten kanssa käynyt  moikkaamassa jomuutaman kertaa :))) ja samalla ovat minulle kahvia kiikuttaneet :)) ja kahvilan myyjä hehe :D sekin minun kanssa turisee kun käy kahvilla :) välillä tuntuu että hävettää käydä siellä kun heti kysellään kuulumisia :D nomutta mukava juttuhan se on :) se on minut jo niin monesti nähnyt kun sädehoitojen aikaan ravasin pullakahvilla vähän väliä :D ja sitä kautta alkanut jututtamaan :)

nomutta eipäkait tässä muuta sen ihmeempiä ei auta ku peukkuja vaan pyöritellä ja toivoo että aika kuluis :)

maanantai 19. marraskuuta 2012

sytostaattiaaaaaa

elikkäs sitä ollaan jällen sytostaattihoidossa.. olisin kovasti toivonu että olisin saanut käydä sädehoidot kerralla läpi ilman sytostaattia eli kuukaus ois ollut lomaa myrkyistä ja pahasta olosta.. muttaa näin tämä nyt vaan menee.. :( elikkäs tänään saavuin aamulla osastolle 9 maissa ja huoneeseen saavuttuani minun pöydällä oli kaikki pillerit jo valmiina syötäväks :O sekä toinen asia mikä on ihmeellistä niin suunnilleen puolessatunnisssa mulla oli jo alkunesteet tippumassa :) mutta tällä hetkellä onkin jo alkunesteet tippuneet joten sytostaattia tippuu.. jos oikein muistan niin kestää suunnilleen 5 tuntia per pullo.. ja näitä tippuukin sitten 3 täyttä vuorokautta sekä siihenpäälle loppunesteytys.. elikkäs näin ollen torstaina illalla pääsee pois :)

noh.. viime kirjotuksesta on jonki verran aikaa sillä ei ole kovin mitään ihmeellistä tapahtunut... sädehoidoissa olen siis käynyt 2 kertaa joka arkipäivä.. viikonloput lomaa, huh :) rupesin taksilla kulkemaan koska tämä rupesi käymään äitille hiukan liian raskaaksi kulkea... aluksi tuli kuljettua rahalla koska oottelin että saisin taksikortin.. ja nyt omistan sellaisen niin saapi ilmaseks kulkee :) ja ajattelin että kerta taksikortti on niin voin kulkea ihan moitteetta 4 kertaa päivässä tämän välin :) kuluu nimittäin kotona aika paljon mukavammin :) minun taksikuski on onneksi erittäin mukava :) ja ollaan sovittu asiaa sillai että se on se sama kuski minulla aina ellei tuu mutkia matkaan ..:)

tässä aamussa / päivässä onkin heti ollut kaiken laista hauskaa :D  taksissa ollessani kuului radiosta kaikennäköstä omituista  niin juontajilta ku uutisistakin :D osastolla sama huone ku 3 peräkkäisenä kertana täälä ollessani :D ja ikkunapaikka tietetenkin :D monetmonet hoitajat ihmettelivät limsapulloani joka minulla oli mukana :D limonaad niminen "possulimsa" jota äiti toi virosta :) on kuulema konjakkipullon muotonen, omituisen väristä ja valmistajana a le coq  eli olutta löytyy samalla nimellä :D sekä vielä rupesin muistelemaan kaikkea omituisia juttuja jota on kihlatun kanssa tullu puhuttua :D te ette sitä kuitenkaan ymmärrä nimittäin en oikeen minäkään :D

virosta puheen ollen.. elikkäs siis äiti ja isäpuoli lähtivät käymään kavereittensa kanssa laulasmaassa, virossa.. :) me jäimme siskoni kanssa pitämään taloa pystyssä sekä vahdittiin näiden kyseisten kavereitten lapsia ja vielä pikkuveljeä :) viikonloppu mei siis oikein mukavasti :) lapset olivat kiltisti ja olivat mukavaa seuraa tylsiin viikonloppuihini !! :)) viikonlopusta puuttui vaan tämä miun kihlattuni :) olisimme saaneet viettää vuosipäivää yhdessä :) olemme siis seurustelleet 2 vuotta :)

pahoittelen muuten mahdollisia kirjoitusvirheitä :) äiti osti minulle ipad 2 niin kirjoittelin tämän tekstin sillä :) täämä tämmöinen pikkulaite on paljon mukavampi kantaa kuin 17 tuumanen painava tietokone joka on välillä niin kuuma että hiki meinaa valua :D sekä paljon näppärämpi ylipäätään sairaalaoloissa :) yksi ainoa ongelma tullut tähän hetkeen :D en pääse pelaaman tällä facebookissa farmvilleä :D nooo eiksit sitä aina tarvii olla pelaamassa :)

no mutta toivotaan että kaikki tulee menemään hyvin tässä hoidossa ja ei tule hirmusia ongelmia :) peukut pystyyn :) ärsyttävää vaan tämä vessassa ravaaminen ja virtsan mittaus ja ph:n mittaus pyhthyi... mutta sitäkin on vain siedettävä.....

maanantai 5. marraskuuta 2012

kotikulmilla jälleen :)

Kotona jälleen :) aivan ihanaa päästä nukkumaan omaan sänkyyn ihanan lämpimän peiton alle koiran tuhistessa vieressä :) ja kun minulla oli kielessä jotain vikana se oli ihan pirun kipeä muutamien päivien aikana.. ei pystynyt kunnolla syömään juomaan eikä puhumaan.. minulle tuotiin vaikka minkänäköisiä tököttejä siihen mutta mikään ei kunnolla auttanut... ei edes puuduttava geeli... mutta loppujen lopuksi :) kun on nyt solut ja kaikki noussu ni nyt se sitten lähti paranemaan :) kotiinpäin tultaessa piti hakea antibioottia apteekista niin siinä samalla sitten haettiin perhepizza :P sai massun täyteen pizzaa :)

Eräs asia kyllä tuosta reissusta jäi hyvin mieleen!! nimittäin ensimmäisen sänkypotilaan vaipanvaihto operaatio :D ensinnäkin hoitajat tulivat ihmettelemään että onkohan sillä vaipassa jotain?? no sehän haki uuden vaipan ja avukseen toisen hoitaja :) operaatio alotettu :D aukasivat vaipan niin jumalaton paskan lemu levisi sinne meidän huoneeseen :D 2 paikan kaveri lähti ensimmäisenä sieltä huoneesta :D minä tosin lähdin sitten vasta kun se toinen hoitajista kävi sen haisevan vaipan kanssa avaamassa ikkunan :D levisi vielä pahemmin se haju :D pari tuntia oltiin siellä käytävillä ja päiväsalissa tämän toisen potilaan kanssa :D hyi :D ja sama toistui illalla vielä :D sekä viime yönä :D mutta minä nukuin tyytyväisenä siellä kaikessa hajussa :D hahaha :D

mutta mutta.. sädehoidot rullaa todella nätisti :) huomenna aamulla maikkuun pyörimään :) ja joka arkipäivä tämä sama toistuu :) kyllä m jaksan :)

ps anteeksi karkea kielen käyttöni mutta kieleni on karkea..

torstai 1. marraskuuta 2012

kuume-.-

Eilen oli keskiviikko ja sitä päästiin heti aamusta taas osastoille kun kuume oli yön aikana noussut korkealle... tulehdusarvot olivat melko korkealla.. nimittäin 120 :O eli tämä tulehdusarvo on siis tiistainakin ollut todella korkealla... tiistaina alkoi jo kova yskä, nuha ja huimaus.. mutta noista huimaus meni ohi melko nopeasti :) mutta mikä erikoista niin eilen aamuna ei ollut mikään kuumeinen olo mutta silti oli 37.8.. soitimme osastolle ja sieltä käskettiin tulemaan tarkastukseen.. täällä mittasivat minulta kuumeen uudestaan niin oli se 38 yli noussut.. :( kyllä odotan maltattomana että saan kotona sairastaa kuumeen pois.. en ymmärrä..

todella ärsyttävää tuo suonien kanssa tappelu... ekaksi labrassa joutuivat 3 kertaa pistää ja kalastella sitä suonta ennenkun saivat otettua tarvittavat näytteet... tämän jälkeen osastolle tultuani ja oottelin että joku tulisi ja laittaisi kanyylin.. siinä kans ongelmia :( 6 kertaa joutui pistämään ennenkun onnistu.. ja senkin laittoivat kämmenselälle.. minulla erittäin arka paikka :( mutta eipä ollut vaihtoehtoja...

eilinen päivä meni sängyssä maatessa.. nukuin 12 jälkeen pätkissä ilta 7 asti.. hetken olin hereillä ja mietin mitä tehdä kun väsytti vielä aika paljon ja oli niin levoton olo enkä päässyt peiton alta pois.. päätin rueta nukkumaan ja heräsin seuraavan kerran puolen yön jälkeen kun tulivat ottamaan minut letkuista irti :) nukahin uudestaan ja nukuinki sitten tosi hyvin aamuun asti :) ja nyt sitten onkin paljon parempi olo :) vaikka kuume olikin noussut 39 :( mutta hoitajienki mielestä olen paljon pirteämmän näköinen ku eilen ymym :D

kävin äsken ensimmäisessä sädehoidossa :) ja oli muuten melko jänskää :D se koko iso masiina pyöri mun ympärillä ja piti ihme ääniä.. mutta omituisita etten tuntenut yhtään mitään.. eli en siis edes tiennyt millon ne säteet osuivat ja millon eivät :D jännää.. :D elikkäs tästä eteenpäin sädehoitoa 2 kertaa päivässä... eikait siinä sitten :)