torstai 5. helmikuuta 2015

Hei hoi kaikki, ilimoitusasiaa

Heippa hei kaikki vanhat lukijat ja seurailijat jos vielä kattelette ja seurailette siel ?

En ole tänne kirjoitellut mitään piiiiitkiin aikoihin sillä olen uuden blogin aloittanut jonne linkki tässä.

Mutta pitemmittä puheitta ilmoitusluontoinen asiani ! Ewingin Sarkooma tarttui jälleen ja hoideltiin pois. Kontrollikuvista Marras- Joulukuun vaihteessa uusi löydös samaisesta syöpäkasvaimesta mikä sieltä jo kerran tuhottiin. Samasta paikkaa elikkäs vasemmasta lapaluusta ja vielä sama tauti, eli jäikö sinne sitten vielä jotain pienen pientä joka lähti uudelleen itämään sitä ei tiedä..? Joten löydöstä tutkittiin heti lisää, jotta saataisiin tietää vähän enemmän ! Magneettikuvien ja keuhkokuvien lisäksi otettiin vielä tt kuvat ja ultrassa tutkivat sekä nappasivat muutaman koepalasen.

Syövän tuhoamista jatkettiin Töölön Sairaalassa, Uudenvuoden jälkeen 7.1 mentiin Töölööseen jossa otettiin vielä lisää kuvia jotta leikkaava lääkäri osaa katsoa leikattavan alueen tarkemmin ! Tosiaan leikkaukseen jouduin, ja palasen lapaluusta irroittivat. Melkein viikon sairaalassa makasin leikkauksen jälkeen, eikä se tuntunut niin hirmu pahalta, onhan tuosta kokemusta.

Leikkauksesta sen verran, tämä toimenpide onnistui loistavasti ja palasen saivat leikattua samassa syövän hävitettyä. Mitään proteeseja en puuttuvan palasen tilalle saanut vaan tilalle väänneltiin ja käänneltiin lihaksia selästä pitämään tätä paikallaan, sekä pitämään vasemman käden toimintakyvyn mahdollisimman parhaana. Leikkauksesta jäänyt haava lähti paranemaan melko nopeasti, ja jo muutaman päivän päästä se näytti erittäin siistiltä! Sulavat tikit, ja teippisuojausta niin homma toimii.

Aekalailla leikkauksen jälkeen otettu kuva !

Leikkaushaava muutaman päivän jälkeen leikkauksesta, dreenin letkukin tuossa roikkuu


Kotona ollessani minulle määrättiin kädelle erinäköisiä liikkeitä joita sain tehdä vain hieman, no eipä sitä uusilla lihaksilla paljoa pyöritelläkkään heti. Pikkuhiljaa vaan enemmän ja enemmän kohti puoliväliä venyttelin kättä ja siitä se sitten lähti sujumaan. Eilen lääkärin käynnillä, lupasivat rueta harjoittelemaan pienten painojen kanssa ja äitihän tyytyväisenä kävi minulle pinkit pikkupainot ostamassa niin pääsee treenaamaan :)

Tällä hetkellä vointini on loistava, fiilikset hyvät ja iloisena niinkuin aina olenkin. Kaikki meni loppujen lopuksi vallan hienosti ja.. no mikäs sen parempaa.

Seuratkaa ihmeessä toista blogiani jos kiinnostaa !! :) Hei hei kaikille !

4 kommenttia:

  1. Hieno juttu, ett kaikki on hyvin!!! :) Ja toi sun asenne on hieno, ku oot niin positiivinen :) sillä pääsee jo pitkälle. Nyt ei kun jumppailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu, ett kaikki on hyvin!!! :) Ja toi sun asenne on hieno, ku oot niin positiivinen :) sillä pääsee jo pitkälle. Nyt ei kun jumppailemaan :)

    VastaaPoista